After 40 years in Edinburgh's West End, the Scotch Whisky Association (SWA) - the industry body charged with advancing the global interests of the Scotch industry - has moved its headquarters to a modern new development in Edinburgh.

Having sold its former Atholl Crescent headquarters, the SWA has now completed a move to a new bespoke base at the Quartermile 2 development in Edinburgh’s Old Town, joining other notable tenants including FanDuel and SkyScanner.

Designed by Michael Laird Architects and RSP consulting engineers, the organisation’s new HQ features a bespoke whisky display within its reception area as well as an interior design to reflect’s Scotland’s vibrant whisky industry. The project achieved a SKA ‘silver’ rating, incorporating sustainably sourced material and technologies to improve staff well-being in fitting with the SWA’s environmentally-friendly brief.

SWA meeting room at the new HQ

SWA meeting room at the new HQ. Picture: Contributed

Kenny Myles, Director at JLL said: “After four successful decades within their Atholl Crescent premises, the Association was looking to take the next step and move to a modern, open plan office space. As a redevelopment of the former Royal Infirmary of Edinburgh, elements of tradition and modernity are well blended within the development, complementing the Scotch Whisky Association’s own agenda.

“The Association’s new space is bright, energetic, sustainable and well located. Most importantly, it is fit for the demands of a modern business and to successfully protect and promote the interests of the Association’s members.”

Julie Hesketh-Laird, Scotch Whisky Association deputy chief executive, said: “We enjoyed working with the very professional team at JLL on the move to our prestigious new headquarters at Quartermile. They took our brief on board to help us find a location which reflects the values of our Association and the wider Scotch Whisky industry which prides itself on combining the traditional with the modern.”

Employee work space at the new HQ. Picture: Contributed

Employee work space at the new HQ. Picture: Contributed

Let us know what you think

comments